07/07

WK Berglopen: selectiemodaliteiten bekend

2020-wk-berglopen-lanzarote
De selectiemodaliteiten voor het WK Berglopen op 13 en 14 november 2020 in Lanzarote zijn bekend. Zowel bij het WK berglopen ("UP") als WK langeafstandskampioenschappen in de bergen ("UP & DOWN") worden maximaal 4 sporters per geslacht uitgevaardigd.

Het WK berglopen ("UP") vindt plaats op 13 november 2020. De selectie zal gebaseerd zijn op de resultaten van de KM Vertical in Targnon op 19 september 2020. De eerste Belg wordt geselecteerd voor het WK Berglopen. Voor de andere Belgische atleten wordt de selectie gemaakt op basis van de kansen op een goede prestatie in het individuele (potentiële top 30) of in het landenklassement (top 8).

Het WK langeafstandskampioenschappen in de bergen ("UP & DOWN") vindt een dag later plaats, op 14 november 2020. De selectie wordt gemaakt op basis van de resultaten op de Crêtes Vosgiennes (Frankrijk, Markstein - Lac Blanc) op zondag 23 augustus 2020. De eerste Belgische atleet zal worden geselecteerd voor het WK langeafstandsklimmen in de bergen, op voorwaarde dat hij/zij binnen de top 20 van het algemeen klassement van de Crêtes Vosgiennes finisht. Voor de andere Belgische atleten, op voorwaarde dat ze ook in de top 20 van het algemeen klassement van de Crêtes Vosgiennes finishen, wordt de selectie gemaakt op basis van de kansen op een goede prestatie in het individuele (potentiële top 30) of in het landenklassement (top 8).

Je kan alles hier nalezen in de kalender met internationale kampioenschappen.