Universiade: Ook Renée Eykens naar finale

2-eykens

Renée Eykens.

Twee specialisten van het langere werk verdedigden op de tweede atletiekdag van de Universiade in Napels de nationale kleuren.

Renée Eykens/AA deed het in de 1ste van de 3 reeksen van de halve finale van de 800m. De Kapellense nestelde zich meteen achter Australische Catriona Bissett, die een dag eerder met 2’05”13 de snelste reekstijd neerzette. Dat bleek het goede spoor. Beiden geraakten na 500m alleen voorop. Bissett won in 2’01”45. Renée Eykens loste in de laatste bocht. Zij hield met 2’03”55 wel nog net de snel naderende Zwitserse Lore Hoffmann (2’03”65) achter zich en zette globaal de 3de tijd van de 24 halve finalisten neer. Dat belooft voor de finale van woensdagavond om 19u30.

Dieter Kersten/ADD liep de afsluitende rechtstreekse finale van de 10.000m. De temperatuur viel mee, maar de luchtvochtigheid helaas niet. De Limburger nestelde zich meteen achteraan. Hij raapte onderweg de lijken op en finishte na een wedstrijd in de wedstrijd met noorderbuur Manuel De Backer op de 12de plaats in 30’53”15.  Manuel De Backer, die in 2015 in het shirt van het Antwerpse ESAK buiten wedstrijd het BK-cross juniores won van kampioen Dieter Kersten, gaf in de slotkilometer op. Zuid-Afrikaan Milton Mokofane Kekana won in 29’29”43.

Bekijk hier de resultaten en op deze pagina een overzicht van deze (atletiek) Universiade.