20/02

Selectie WK indoor Birmingham: Eline Berings naar haar vijfde WK indoor

-ldq3372

Eline Berings (rechts) zal in tegenstelling tot Nafi Thiam (links) aantreden op het WK indoor in Birmingham.

De nationale selectie voor het wereldkampioenschap indoor in Birmingham, wordt een van de kleinste ooit. Na het afmelden van Nafi Thiam vanmorgen, komt alleen Eline Berings individueel aan de start en de Tornado’s zorgen voor een collectieve inbreng.

Alleen de selectie van Portland 2016 – de vorige editie – was nog kleiner, want dan traden alleen de Tornado’s aan met het ongelukkige stokverlies in de finale. Ook de vorige keer dat dit WK Birmingham aandeed – in 2003 – stonden slechts twee mannen in de arena. Cedric Van Branteghem en Jonathan Nsenga stootten toen niet door tot de finale.

De wedstrijden in Birmingham beginnen op donderdagavond 1 maart en duren tot zondagnamiddag 4 maart. Dan zullen de Belgian Tornado’s hopelijk in de startblokken kruipen voor de finale van de 4x400m. Naast het trio Borlée-broers, werden ook junior Jonathan Sacoor en Michaël Rossaert, de nummers één en twee van het Belgisch kampioenschap, voor dit kwartet geselecteerd.

Zo wordt Eline Berings dus de enige Belgische die individueel aan de start van dit wereldkampioenschap verschijnt. Eline heeft al een lange staat van verdienste in het indoorgebeuren. Haar eerste indoorwereldkampioenschap was al in Valencia 2008, waar ze de halve finale haalde, een voorbode van haar Europese indoortitel een jaar later in Turijn. Ook in Doha/Qat 2010 bereikte Eline de halve finale van dit WK, iets wat ze twee jaar later in Istanbul/Tur overtrof met een 5de plaats in de finale. In Sopot 2014 was Eline, met alweer een halve finaleplaats, al aan haar vierde WK indoor toe. In Birmingham neemt de Gentse al aan haar vijfde indoorwereldkampioenschap deel. Weinigen zullen haar dat nadoen. Laten we de scholieren- en junioreskampioenschappen even buiten beschouwing, dan start Eline Berings in Birmingham al in haar… 20ste internationaal kampioenschap op wereld- of Europees niveau.

België behaalde in dit wereldtoernooi tot op heden 6 medailles, waarvan Tia Hellebaut in 2008 de vijfkamp won. Een andere meerkamper, Thomas Van Der Plaetsen, bracht de laatste medaille mee naar België: in Sopot 2014 pakte hij brons in de zevenkamp. Kim Gevaert deed het twee keer in de 60 meter (zilver in 2004 en brons in 2006) en de Tornado’s wonnen al in 2010 een zilveren medaille.

Bekijk hier alle info over deze 17de  Wereldkampioenschappen in Birmingham.