20/05

KVV: Eline Berings en Bram Ghuys relativeren minder resultaat in Heusden

-ldq3940

Eline Berings

Drie A-atleten kwamen vandaag in actie in Heusden-Zolder. Zowel Eline Berings/RCG, Bram Ghuys/OEH als Jolien Boumkwo/RCG keerden naar huis met minder dan waarop ze gehoopt hadden, al was het resultaat bij Eline lang niet slecht. Ben Broeders/DCLA moest geblesseerd forfait geven.

Eline Berings was lichtjes ziek en voelde zich tijdens het KVV niet honderd proces in haar sas. Ze begon met reekswinst in de 100m horden in 13.41 en haalde in de finale de titel binnen in 13.33, net boven haar 13.29 van vorige week. Met dat resultaat kon ze leven. “Het gevoel was minder vandaag, maar de chrono is toch nog mooi. Ik liep vandaag zonder grote tegenstand en dan ontbreekt het mij nog aan wedstrijdritme. Het was alleszins een goeie training. Ik bekijk het stap per stap en kijk al uit naar de IFAM volgende week.”

Bram Ghuys had met een derde stek en 2m09 geen reden tot juichen. Hij ondervond bovendien opnieuw last van de voet, die ook de afgelopen weken al voor hinder zorgde op training. “De opwarming liep vierkant, dus begon ik laag om er wat in te komen. Het draaide ook in de wedstrijd niet meteen vlot, maar na een lastig moment kon ik toch de klik maken,” zei Bram. Nadat hij 2m04 overschreden had, ging het terug de verkeerde kant op. “Ik was heel wisselvallig, maar toen kreeg ik ook terug pijn aan de voet. Ik had wel een paar sprongen die terug in de juiste richting gingen, maar moet nu eerst mijn voet weer enkele dagen laten rusten.”

Jolien Boumkwo moest in het hamerslingeren de zege aan Vanessa Sterckendries/OEH laten en noteerde zelf 61m07. In het kogelstoten haalde ze wel de Vlaamse titel binnen met 15m07, maar zelf was ze over het kogelstoten nog meer ontgoocheld. “Kogel was één grote flop. Over het hamerslingeren ben ik iets tevredener, omdat ik toch terug de 60 meter heb gehaald.”

Ben Broeders had woensdag op training een accident en moest daardoor forfait geven. Hij kwam slecht uit tijdens een aanloop en zijn knie kreeg een slag. “Het was een stom en raar voorval. Deze ochtend heb ik gelukkig al een MRI-scan kunnen doen, en er was niks aan de hand. Mijn kuitbeen is wel licht gekneusd, dus ik moet mij even rustig houden.” Of Ben de IFAM haalt is nog onzeker.