06/08

Corona update: BK AC + BK AMH achter gesloten deuren

finale-100m-2019-brussel-bk-ac-dequick-luc

Kobe Vleminckx (2340) op weg naar de titel op de 100m tijdens het BK AC in 2019

De KBAB heeft, in samenwerking met Schepen van Sport van stad Brussel Benoit Hellings, alles in het werk gesteld om het BK Alle Categorieën alsnog te laten plaatsvinden. Er is een uitgerekt uurrooster opgemaakt om het aantal aanwezige atleten in het stadion te spreiden doorheen de twee dagen. Wegens de uitzonderlijke gezondheidsomstandigheden kan de organisatie echter geen publiek toelaten in het Koning Boudewijnstadion!

Praktisch

Enkel de officiële trainer van de atleet krijgt toegang mits registratie vooraf in Alabus! Clubs moeten bij de inschrijving van de atleet in Alabus in het veld ‘Opmerkingen’ de naam van de officiële trainer van de atleet invullen. Na de officiële selectie zal de federatie de lijst controleren en via de clubs de lijst met toegelaten trainers communiceren.

Trainers krijgen na bevestiging op vertoon van hun identiteitskaart een polsbandje dat hen toegang geeft tot het opwarmingsterrein en de tribunes voor de duur van de wedstrijd(en) van hun atle(e)t(en). Ze worden gevraagd om na de laatste wedstrijd van hun atle(e)t(en) het stadion te verlaten.

Ook atleten krijgen na hun wedstrijd geen toegang tot de tribunes, dit om het aantal aanwezigen maximaal te beperken. Atleten worden verzocht om maximaal 75 minuten voor aanvang van hun wedstrijd aanwezig te zijn en het stadion meteen na hun wedstrijd te verlaten. Het uurrooster van het BK Alle Categorieën kan je hier raadplegen.

Mondmaskerplicht

Er geldt een mondmaskerplicht voor alle aanwezigen! Ook atleten dienen dit te dragen, uiteraard behalve tijdens de opwarming en de wedstrijd.

Info over het BK AMH

Het BK AMH zal enkel georganiseerd worden voor atleten met een fysieke handicap omdat:

  • we omwille van de coronamaatregelen het aantal atleten moeten beperken
  • begeleiding van atleten op het terrein niet mogelijk is
  • de groep van atleten met een verstandelijke handicap ruim de grootste groep is. Hierdoor bleven enkel de opties om helemaal geen BK AMH te organiseren of toch nog de (beperkte) groep van atleten met een fysieke handicap toe te laten.

De atleten met een fysieke handicap nemen inclusief deel. Dat betekent dat atleten overal deelnemen bij de validen behalve waar dit niet mogelijk is: wheelers, race runners en hoogspringen. De atleten met een handicap worden toegevoegd aan de voorziene deelnemersaantallen.
Voor de atleten met een verstandelijke en visuele handicap wordt de mogelijkheid onderzocht om coronaproof een bijkomend event te organiseren.