08/07

BK mannen dag 2: Drie EK-limieten in één 400 meterfinale

-ldq7737

Twee broers op weg naar Berlijn: Dylan (links) en Kevin Borlée. Ook belofte Alexander Doom kraakte even later de EK-limiet.

De tweede dag van het BK atletiek in Brussel heeft liefst drie limieten voor het EK in Berlijn in één wedstrijd opgeleverd. Het was de 400 meter, al jaren het koningsnummer in België, die daarvoor garant stond en meer specifiek Kevin Borlée, Dylan Borlée en Alexander Doom.

Met zijn kenmerkende sterke laatste rechte lijn snelde Kevin Borlée/RCB naar de Belgische titel, zijn zesde al. In wat nog maar zijn twee wedstrijd van het seizoen was, klokte hij 45.52, ruim onder de EK-limiet van 45.89. Daar dook ook nummer twee, broer Dylan Borlée/RCB, onder. Voor hem kwam er met 45.55 zelfs een persoonlijk record uit de bus. Robin Vanderbemden/SER pakte brons in 46.09, Alexander Doom/AVR dook met 46.46 onder de beloftelimiet voor Berlijn. Of hij ook effectief naar Duitsland mag, is afwachten, want er zijn nog heel wat andere kapers op de kust.

Bram Ghuys/OEH, die de laatste weken geen spetterende resultaten neerzette maar wel aankondigde naar het BK toe te werken, verraste door in het hoogspringen over 2m24 te wippen. Hij kwam zo op twee centimeter van Berlijn. In het polsstokspringen won Arnaud Art/FCHA het klassieke duel met Ben Broeders/DCLA, 5m40 versus 5m30. Philip Milanov/VAC pakte de dubbel kogelstoten-discuswerpen met 17m29 en 63m39.

Aaron Botterman/KAAG maakte in de 800 meter nog meer indruk dan een dag eerder in de reeksen. Hij schudde al in de eerste ronde iedereen los en rondde zijn solo af in 1:46.89, slechts 17 honderdsten boven de EK-limiet. In een iets steviger bezette 1500 meter ging Pieter Claus/EA al met zijn derde opeenvolgende titel aan de haal na een tactische koers in 3:53.94.

Bekijk hier de resultaten.