09/03

Atletiekblik op weekend: zaterdag masters, zondag veldlopers

-jd36231
Uiteraard is het Belgisch kampioenschap veldlopen van nu zondag de eerstvolgende grote blikvanger, maar er wordt elders toch ook nog atletiekcompetitie afgewerkt.

Van dat Belgisch veldloopkampioenschap in Wachtebeke krijgt u morgen nog een uitgebreidere voorbeschouwing. Niet zo heel ver daarvandaan, wordt er diezelfde zondagochtend ook op straat gelopen. AC Hamme zorgt voor een Endurance Day, waarbij de lange afstanden centraal staan. De halve marathon is de ‘kortste’ afstand, maar liefhebbers kunnen er ook aan de slag voor een hele marathon, een 50 kilometer of zelfs een heuse 100 kilometer.

Ook het indoorseizoen zit nog niet helemaal in het archief. Zaterdag staat er in de Gentse Topsporthal het laatste kampioenschap op stapel: dan verdelen de masters hun indoortitels. Deelnemers en tijdschema kan u hier nakijken.Een dag later, maar dan in de Sportschuur van Hoboken, staat HAKI alweer paraat voor wat ook daar in Fort 8 als afsluiter van de winter zal doorgaan: de Superkrackfinale voor Benjamins, Pupillen en Miniemen op zondag.

Het outdoorseizoen nadert bovendien al met rasse schreden en in het Europese zuiden, kunnen de werpers al proeven van de competitie in open lucht. De organisatie draagt de naam ‘European Throwing Cup’ , een jaarlijks terugkerend evenement waar de Europese atletiekfederatie het woordje ‘Winter’ uit de titel heeft geschrapt. Ook vier jonge Belgen zullen zaterdag en zondag aan de start in Gran Canaria staan: speerwerpers Kato Van Den Brulle en Jarne Duchateau en hamerslingeraarsters Jolien Boumkwo (ook kogel) en Vanessa Sterckendries. Bekijk hier de website van Gran Canaria.