15/06

Atletiekblik op weekend: Masters nu voor Medailles

-jd16239

Yves Herregodts: een plaatselijke podiumkandidaat bij het BK Masters.

Een eerste golf van Flanders Cups is afgewerkt en de studenten hebben momenteel andere zorgen aan hun hoofd dan het piekeren over bestprestaties. Dus komt er in dit relatief atletiekluwe weekend vooral aandacht voor de oudste en de jongste leeftijdscategorieën. Voor de Masters niet onbelangrijk, want hun individueel nationaal kampioenschap komt er aan.

De meeste 35-plussers kregen vorig weekend al een uitstekende gelegenheid om zich nog eens op hoog niveau te testen in hun Bekercompetitie. Stond toen de collectieve prestatie nog als hoogste goed in het clubvaandel, eventueel beloond met een groepstrofee, dan verandert dat zaterdag en zondag in Ninove, waar alle leeftijdscategorieën  vanaf M/W 35 kunnen mikken naar het podium. En die oneindige reeks van podiumceremonieën zijn een van de belangrijkste en drukste onderdelen van dat BK Masters. De ceremoniemeester moet zelf al over een uitstekende mentale en fysieke conditie beschikken om alles vlotjes te laten verlopen gedurende die twee lange dagen. In Ninove kennen ze echter het klappen van de zweep, want het is niet de eerste keer dat VITA er het BK organiseert. Bekijk hier het (aangepaste) tijdschema en de deelnemerslijst.

De Benjamins, Pupillen en Miniemen kunnen zaterdag kiezen uit jeugdmeetings in Booischot en Hasselt (AVT) of een jeugdmeerkamp in Maldegem. Zondag blijft het atletiekgebeuren op de piste beperkt tot de tweede dag van het BK Masters in Ninove.

Op de weg is er zaterdag de 33ste Dwars door Gavere met AC Deinze aan het organisatieroer (max. 10K). Zondag zorgt TJAK voor het loopevenement Herentals-Tielen, waar de deelnemers kunnen kiezen uit de Kasteellloop (6K), de trail Kempische Heuvelrug (23K) of de afstand tussen Herentals en Tielen (14K). Nog op zondag is er in Belsele de Reynaertloop (max.12K), een evenement van AC Waasland dat met een 32ste editie slechts één jaartje jonger is dan de organisatie van hun Oost-Vlaamse collega’s uit Gavere.