06/10

Atletiekblik op weekend: laatste titels worden verdeeld in Eindhoven

-jd17654
Centraal in dit herfstige atletiekweekend, staat het Belgisch kampioenschap marathon in Eindhoven. Daar wordt zondagvoormiddag gezocht naar opvolgers voor Abdelhadi El Hachimi en Els Rens.

 

Beide uittredende kampioenen zullen zichzelf niet opvolgen, want ze schreven niet in voor deze nationale 42 kilometer. Zo promoveert de zilveren medaille van vorig jaar, Geraardsbergenaar Stijn De Vulder, tot uitgesproken favoriet bij de mannen. Ook de nummer drie van 2015, Kristof Nackaerts/LYRA en masterkampioen Bart Verschoren/DAC geven opnieuw present in de Zuid-Nederlandse lichtstad. Bij de vrouwen kan Ann Sofie Claeys/RCG haar bronzen medaille van vorig jaar inruilen voor een eremetaal van hogere waarde. Meteen worden hier ook de allerlaatste nationale medailles van het zomerseizoen uitgedeeld. De deelnemerslijsten van de mannen en vrouwen kunnen op onze site geraadpleegd worden. De site van de marathon van Eindhoven zelf, bekijkt u hier.

De baanwedstrijden beperken zich net als vorige week tot kampenmeetings, behalve op vrijdagavond en op zaterdagochtend: dan zijn er in Aartselaar en in Hamme Kids’ Athletics. ABES Edegem en Atletiek Lanaken pakken zaterdagochtend uit met een kampenmeeting, een voorbeeld dat die namiddag gevolgd wordt door AC Meetjesland in Eeklo. Edegem combineert spring- en werpnummers, maar in Lanaken en Eeklo wordt er uitsluitend geworpen. In Limburg staan er bovendien nog provinciale hamerslinger- en werpvijfkamptitels te verdelen. De werpvijfkampen in Lanaken zijn wel uitsluitend voor de masters. Nog op zaterdag ontvangt RAM in Mechelen de atleten met een verstandelijke handicap bij hun Mentalympia.

Geen competitie op de atletiekveleden op zondag, maar wel op de weg. Niet zo gek ver van Eindhoven verwijderd, verzamelen zondag in de Limburgse hoofdstad Hasselt duizenden lopers voor HBVL Dwars door Hasselt. 15 kilometer doorheen en rondom Hasselt, is er de langste afstand van deze organisatie van AVT.
Nog op zondag is er de Essense Village Trail met als langste afstand 12 kilometer.