18/01

Atletiekblik op weekend: cadetten en scholieren in Gent, veldlopers in Hannuit

-ldq8525

Samen met de Vlaamse medailles voor cadetten en scholieren, worden zondag in Gent ook de kwaliteitslabels voor het Jeugdsportfonds aan de Vlaamse atletiekclubs uitgedeeld.

Nu het nieuwe van 2018 stilaan routine wordt, is het ook in onze sport tijd om de aanloopperiode stilaan af te ronden. Met het hervatten van de CrossCup en de ligakampioenschappen voor de indoorjeugd, wordt een volgende etappe in het winterseizoen aangesneden.

Zo treffen zondag in Hannuit, net over de taalgrens, de hoofdrolspelers van de CrossCup elkaar weer, en dat was al geleden van Roeselare eind november. Toch moet er al veel gebeuren om de huidige vaandeldragers – Imana Truyers/CABW, Soufiane Bouchikhi/RFCL en Jeroen D’hoedt/CABW – opzij te duwen. Aan Sofie Van Accom/ACHL en Isaac Kimeli/OEH, samen met D’hoedt vorige zaterdag nog mede-uitblinkers in de estafettecross van Edinburgh, om hun fysieke progressie in publiek te tonen.

In Hannuit vieren ze daarenboven een 75ste verjaardag en alle info over deze meest prestigieuze veldloop van het land kan u op de CrossCup site raadplegen.

Niet alleen in Hannuit wordt de modder op zondag getrotseerd. Ook in het West-Vlaamse Ieper komen al voor de 53ste keer de veldlopers samen. In relatief ver uit elkaar gelegen gemeenten van de provincie Antwerpen, is er het veldlooptweeluik Bornem en Herentals dat ook nu weer op dezelfde zondag geprogrammeerd staat. Geen bezwaar voor de organisatoren, want zij kunnen elk jaar rekenen op een trouwe en talrijke schare deelnemers.

Ook in de Topsporthal van Gent wordt een tandje bijgestoken. Zaterdag zijn er al de LBFA-kampioenschappen voor cadetten en scholieren en zondag zijn hun leeftijdsgenoten van de Vlaamse Atletiekliga aan de beurt op en binnen het indoorovaal. Uiteraard staan de titels er centraal, maar een blik op de reeds verbeterde nationale indoorrecords deze winter, leert ons dat daar nog weinig beweging in zat. Alleen polsstokscholiere Elien Vekemans/DCLA kon zich op die lijst springen, en de kans is groot dat zij daar tegen zondagavond gezelschap zal gekregen hebben. Deelnemers en tijdschema kan u op deze site raadplegen.

Het zijn overigens niet de enige kampioenschappen van dit weekend: ook in de Golazo Arena van Heusden-Zolder worden er zondag medailles uitgedeeld: benjamins, pupillen en miniemen kampen er voor Limburgs eremetaal.