De 26ste Europese veldloopkampioenschappen zijn op zondag 8 december 2019 voor de derde keer te gast in Portugal.

Selectiecriteria EK Veldlopen 2019 Lissabon

 

Links:


EAA website voor Lissabon
LOC website van  Lissabon
Palmares Belgen tijdens de Europese veldloopkampioenschappen
Tijdschema EK Veldlopen Lissabon
Omloop EK Veldlopen Lissabon


Op dinsdag 26 november zal de selectiecommissie van de KBAB de selectie bekend maken voor de Europese kampioenschappen veldlopen in Lissabon..

SELECTIE VOOR DE INDIVIDUELE CROSS

De selectie zal gemaakt worden op basis van de uitslag van de wedstrijd in Roeselare (24 november 2019) - VERPLICHTE DEELNAME !

De eerste atle(e)t(e) van elke categorie (Senior, Belofte U23 en Junior U20) zal geselecteerd worden voor het EK veldlopen. Voor de andere atleten zal de selectie gebaseerd zijn op de slaagkans om individueel TOP 20 te lopen of in het landenklassement per ploeg in de TOP 6 gerangschikt te kunnen worden.  In dat geval zal een ploeg  bestaan uit vier atleten, waarvan de drie best gerangschikte lopers punten scoren voor hun landenteam.

leeftijdscategorieën:

  • U20 mannen/vrouwen (geboren °2000 , °2001 of °2002)
  • U23 mannen/vrouwen (geboren°1997, °1998 of °1999)
  • Alle categorieën mannen/vrouwen (°1996 of vroeger)

Opmerkingen :

  1. De atleten geboren in het jaar 2000 zijn internationaal gezien nog “junior” tot 31 december 2019. Zij kunnen in Roeselare deelnemen aan de junioreswedstrijd. Zij kunnen zich in geen geval kwalificeren voor de Europese kampioenschappen cross in de leeftijdscategorie U23 (beloften).
  2. De atleten geboren in het jaar 1997 zijn internationaal gezien nog “belofte” tot 31 december 2019.  Zij kunnen zich via de hierboven uitgelegde selectieprocedure kwalificeren voor de Europese kampioenschappen cross in de leeftijdscategorie U23 (beloften).
  3. Atleten die zich wensen te kwalificeren voor deze Europese veldloopkampioenschappen, dienen in Roeselare in dezelfde leeftijdscategorie deel te nemen als de leeftijdscategorie waarvoor ze zich wensen te kwalificeren.
  4. De selectiecommissie behoudt zich het recht voor om een geselecteerde atleet die forfait geeft voor de Europese kampioenschappen cross, niet te vervangen in de selectie.

 

SELECTIE VOOR DE MIXED RELAYS

Een mixed Relay Team zal alleen geselecteerd worden indien het potentieel van de ploeg een plaats bij de top 6 op het EK veldlopen mag ambieren.

De selectie zal gemaakt worden op basis van de resultaten van de korte veldloop in Roeselare (1.700m). De Top 3 bij de vrouwen en de Top 3 bij de mannen, zullen geselecteerd worden voor de mixed Relays. (De 3de vrouw en de 3de man zullen in het team als reserve worden opgenomen).

Opmerking

De selectiecommissie behoudt zich het recht voor om een geselecteerde atleet die forfait geeft voor de Europese kampioenschappen mixed veldlooprelays, al dan niet te vervangen in de selectie.

 

De Belgische resultaten (selectie op dinsdag 26 november)

Seniores mannen

Seniores vrouwen

 

 

Beloften mannen 

Beloften vrouwen

 

 

Juniores jongens

Juniores meisjes

 

 

Relays mannen

Relays Vrouwen

 

 

 

Nieuws